احراز هویت از چند روش قابل انجام است و کدام روش مطمئن‌تر است؟

در سال 2021، بیشتر برنامه‌ها با استفاده از انواع احراز هویت به کاربران خود امکان دسترسی به خدمات را می‌دهند. اگر از این خدمات به عنوان یک فعالیت روزانه و یا بخشی از کارتان استفاده می‌کنید، باید به یک طریق خود را احراز هویت کنید.

بسته به حساسیت اطلاعاتی که می‌خواهید به آنها دسترسی پیدا کنید، انواع احراز هویت ممکن است از یکی به دیگری متفاوت باشد. برنامه‌های کاربردی معمولاً به روش‌های مختلف احراز هویت احتیاج دارند که هریک مربوط به سطح ریسک آن است.

در این مقاله، ما عمیقاً وارد این موضوع می‌شویم و در مورد روش‌های مختلف احراز هویت کاربران، اطمینان از امنیت و پیدا کردن اینکه کدام روش برای کدام مورد استفاده از احراز هویت کاربرد دارد، به شما می گوییم.

چرا احراز هویت مهم است؟

قبل از اینکه روش‌های مختلفی را بررسی کنیم، باید اهمیت احراز هویت را در زندگی روزمره خود درک کنیم و تعریفی از آن داشته باشیم. احراز هویت را می‌توانید به عنوان اولین خط دفاعی تصور کنید که اجازه دسترسی به داده‌ها را فقط برای کاربرانی که برای دریافت این اطلاعات تأیید شده‌اند، می‌دهد. در واقع احراز هویت پلی است که به شما این اطمینان را می دهد که اطلاعات شما در امنیت است.

برخی از عوامل احراز هویت از بقیه قوی‌تر هستند و سطح امنیت بستگی به اطلاعاتی دارد که سعی می‌کنید در هر مورد به آنها دسترسی پیدا کنید. همیشه نیاز نیست که روش های احراز هویست قوی تر را انتخاب کنید و خودتان بسته به نوع سایت ها و اطلاعاتی که در آن بارگذاری کرده اید، می توانید روش احراز هویت مناسب را انتخاب کنید. برای انتخاب روش احراز هویت مناسب و مورد نیازتان لازم است شناختی از انواع احراز هویت داشته باشید. به عنوان مثال اعتبار گذرواژه ساده دیگر برای احراز هویت کاربران به صورت آنلاین کافی نیست و شرکت‌ها و سازمان‌ها عوامل متعددی برای احراز هویت به منظور بالا بردن سطح امنیت بیشتر ایجاد می‌کنند که هر یک از آنها نقاط قوت و ضعف منحصر به فرد خود را دارد. به همین دلیل است که ما باید انواع احراز هویت کاربران را به صورت آنلاین بررسی کنیم.

روش‌های متداول احراز هویت

روش‌های مختلفی برای احراز هویت افراد و تأیید هویت آنها وجود دارد. سیستم‌های مختلف برای تأیید به مدارک متفاوتی احتیاج دارند. بسته به هر مورد استفاده، این اعتبار می‌تواند رمز عبور، بیومتریک، رمز دیجیتال، گواهی دیجیتال و غیره باشد.

رایج‌ترین روش‌ها برای احراز هویت موفق پروتکل‌های احراز هویت دارند که می‌تواند امنیت سیستم شما را که مردم روزانه از آن استفاده می‌کنند، تضمین کند:

  • احراز هویت توکن

پروتکلی که به کاربران اجازه می‌دهد برای تائید خود، یک توکن دریافت کنید و سپس شما می‌توانید تا زمانی که آن رمز معتبر باشد به وب سایت یا برنامه دسترسی داشته باشید. در واقع این سیستم مانند بلیط مهر شده کار می‌کند و-روش تأیید را برای کاربرانی که مجبورند چندین بار به یک برنامه، صفحه وب یا منبع یکسان دسترسی پیدا کنند، ساده می‌کند.

  • احراز هویت رمز عبور

رمز عبور، رایج‌ترین شکل احراز هویت است. در این مورد، برای دسترسی آنلاین به سیستم، اطلاعات شما باید با یک اعتبار از پیش ثبت شده، مطابقت داشته باشید و می‌توانید رمزهای عبور را به صورت حروف، اعداد یا نویسه‌های خاص ارائه دهید. هرچه رمز عبور شما پیچیده‌تر باشد، برای امنیت حساب شما بهتر است.

  • احراز هویت بیومتریک

احراز هویت بیومتریک، افراد را بر اساس ویژگی‌های بیولوژیکی منحصر به فرد آنها تأیید می‌کند. این سیستم می‌تواند به شما در تأیید افراد در چند ثانیه کمک کند. داده‌های معتبر را ذخیره می‌کند و سپس آن را با ویژگی‌های فیزیکی کاربر مقایسه می‌کند. انواع احراز هویت بیومتریک وجود دارد. بیایید برخی از آنها را مرور کنیم:

تطابق صورت: این روش احراز هویت و تأیید مجدد است که به کاربران اجازه می‌دهد تا خود را با استفاده از ویژگی‌های بیومتریک تأیید کنند. این فناوری تأیید می‌کند که مشتری بازگشتی کسی است که ادعا می‌کند از تجزیه و تحلیل بیومتریک استفاده می‌کند.

اسکنرهای اثر انگشت: اثر انگشت محبوب‌ترین شکل احراز هویت بیومتریک است. سیستم تأیید کاربران با آن‌ها عمدتاً به فناوری سنجش بومی تلفن همراه متکی است. گرفتن اثر انگشت آسان است و تأیید با مقایسه الگوهای حلقه بیومتریک منحصر به فرد اتفاق می افتد.

تشخیص و شناسایی صدا: این سیستمی است که می‌تواند صدای شخص را برای بررسی هویت آنالیز کند. این فناوری بر این واقعیت متکی است که نحوه بیان هر انسانی منحصر به فرد است و تنوع حرکتی، لهجه و بسیاری عوامل دیگر ما را از یکدیگر متمایز می‌کند.

اسکنرهای چشم: اسکن چشم از نور مرئی و مادون قرمز نزدیک برای بررسی عنبیه فرد استفاده می‌کند که البته این فرم احراز هویت بیومتریک در طبقه بندی تشخیص چهره قرار می‌گیرد.

احراز هویت چند عاملی (MFA): این سیستم کاربران را ملزم می‌کند تا دو یا چند عامل تأیید را برای دسترسی دریافت کنند که می‌تواند یک حساب آنلاین، یک برنامه یا VPN باشد. MFA می‌تواند جزء اصلی یک سیاست مدیریت هویت و دسترسی قوی باشد. راه اندازی صحیح این سیستم برای اهداف امنیتی، هرگونه حمله موفق سایبری را کاهش می‌دهد.

احراز هویت مبتنی بر گواهی: این فرم احراز هویت از یک گواهی دیجیتالی برای شناسایی کاربر قبل از دسترسی به منبع استفاده می‌کند. می‌توانید از این راه حل برای همه نقاط پایانی – کاربران، دستگاه‌ها، ماشین‌ها و غیره استفاده کنید. این چیزی است که این فرم احراز هویت را منحصر به فرد می‌کند. اکثر راه حل‌های احراز هویت مبتنی بر گواهینامه دارای سیستم عامل‌های مدیریت مبتنی برابر هستند که مدیریت، نظارت و صدور گواهینامه‌های جدید را برای کارکنان خود برای مدیران آسان‌تر می‌کند.

امن‌ترین روش احراز هویت چیست؟

همانطور که با انواع احراز هویت آشنا شدید، چندین روش برای احراز هویت آنلاین کاربران و اطمینان از دسترسی افراد مناسب به اطلاعات مناسب وجود دارد. ممکن است ساده به نظر برسد، اما یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که ما در دنیای دیجیتال با آن روبرو هستیم، موضوع احراز هویت است چراکه بسیاری از پروتکل‌های احراز هویت اطلاع ندارند و به دنبال روش‌های متفاوت و مطمئن برای اطمینان از امنیت داریم.

میزان اثربخشی هر راه حل احراز هویت بر دو جزء اصلی – امنیت و قابلیت استفاده استوار است. هر دوی این اجزا برای هر مورد جداگانه بسیار مهم هستند. به همین دلیل است که ما روشهای احراز هویت بیومتریک و رمزنگاری کلید عمومی (PKC) را موثرترین و ایمن‌ترین گزینه‌های ارائه شده می دانیم. هر دو آنها رمزهای عبور را حذف کرده و از اطلاعات بسیار امن محافظت می‌کنند. قابلیت استفاده نیز یک مؤلفه بزرگ برای این دو روش است که نیازی به ایجاد یا به خاطر سپردن رمز عبور نیست.

 

کدام روش احراز هویت امن‌تر است؟

یکی از دغدغه‌های اصلی کاربران این روزها پیدا کردن روش احراز هویت ایمن است چراکه هیچکس علاقه‌ای به انتشار اطلاعات خصوصی‌اش ندارد. اگر امنیت اولویت اول شماست و به دنبال بهترین روش احراز هویت هستید باید از سیستم احراز هویت دوگانه استفاده کنید.

این روش از انواع احراز هویت گاهی اوقات به عنوان تأیید صحت دو مرحله‌ای یا احراز هویت دو عاملی نامیده می‌شود که یک فرایند امنیتی است و در آن کاربران دو عامل احراز هویت مختلف را برای تأیید خود ارائه می‌دهند.

احراز هویت دو مرحله‌ای برای محافظت بهتر از اعتبار کاربران و منابعی که کاربر می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد، اجرا می‌شود و امنیت بالاتری نسبت به روشهای احراز هویت که به احراز هویت تک عاملی (SFA) شهرت دارند، ارائه می‌دهد چرا که پروتکل‌های احراز هویت در سطح بالاتری در نوع دو عاملی رعایت می‌شود. در روش احراز هویت تک عاملی، کاربر تنها یک عامل را ارائه می دهد-به طور معمول، رمز عبور یا یک روش بیومتریک اما روشهای احراز هویت دو عاملی متکی بر این است که کاربر رمز عبور را بعنوان اولین عامل و عامل دوم را متمایز می کند-معمولاً یا یک کد امنیتی یا یک عامل بیومتریک، مانند اثر انگشت یا اسکن صورت و همین امنیت بالاتر این روش احراز هویت دو عاملی را به بهترین روش احراز هویت تبدیل می‌کند.

احراز هویت دو عاملی با ایجاد دسترسی برای مهاجمان به دستگاه‌های شخصی یا حساب‌های آنلاین، یک لایه اضافی از امنیت را به فرایند احراز هویت اضافه می‌کند، زیرا حتی اگر رمز قربانی هک شده باشد، گذرواژه به تنهایی برای عبور احراز هویت کافی نیست.

احراز هویت دو عاملی مدتهاست که برای کنترل دسترسی به سیستم‌ها و داده‌های حساس استفاده می‌شود. ارائه دهندگان خدمات آنلاین به طور فزاینده‌ای از احراز هویت دو عاملی برای محافظت از اطلاعات کاربران خود در برابر استفاده هکرهایی که پایگاه داده رمز عبور را سرقت کرده‌اند؛ محافظت می‌کند.

قطعاً شما نیز خواه و ناخواه در جهان ارتباطات نیازمند احراز هویت برای استفاده از گوشی‌های تلفن همراه هوشمند و یا سایت‌ها و برنامه‌های مورد نیازتان هستید. بی شک محافظت از اطلاعات، اولویت همه افراد است و بدین منظور بهتر است از بهترین روش احراز هویت در کار با صفحات وب و تمام برنامه‌های و پایگاه‌های ارتباطی استفاده کنید. اگرچه استفاده از احراز هویت دو عاملی کمی دشوار است اما به امنیت بیشتری که به واسطه این روش احراز هویت، کسب می‌کنیم؛ می‌ارزد.

https://www.veriff.com/blog/types-of-authentication-methods

TOP 5 most reliable and user-friendly authentication methods in online payments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *